Free hour

I'm back in the library.

Jag har precis tagit mitt ekonomiprov.
Vi hade det egentligen igar! Men jag var inte dar i fredags, darfor fick jag ta det idag... Fast det var hur enkelt som helst. Vi far alltid alla fragor och svar innan proven! Proven ar inte exakt som det haftet vi far, men den har gangen var det det!! Hah, jag tror jag far alla ratt igen!

Det ar svart att skriva pa svenska med ett amerikanskt tangentbord!!

Eftersom provet gick snabbt, har jag fortfarande tid kvar av min free hour. Jag spenderar alltid min haltimma i bibioteket. Just nu ar min kompis Sang har ocksa...

Jag skulle kunna plugga till biologiprovet jag har nasta lektion (efter lunch) men jag orkar inte. Vi ar tillatna att ha oppna anteckningar! Jag sager da det! Proven har borta ar super enkla, aven fast man oroar sig for dem innan. Nagot som jag inte borde gora!

 

 


Jobbig dag

Just nu sitter jag i biblioteket.
Jag maste plugga biologi och ekonomi.

Jag kommer vara i skolan till kl 8 ikvall!
Forst har jag cheerleadingtraning, sedan fall play rep.
Panik!

Jag har ett biologiprov imorgon och har jag riktigt otur, kanske jag har ett ekonomiprov ocksa! (jag hoppas det ar pa onsdag!)

Jag som vill sova inatt!

Nu maste jag fokusera mitt pluggande.
Har missat ett ekonomi quiz, som jag vill och maste ta idag istallet.



Homecoming helg

Homecoming är över!

I fredags var det pep rallie för vår skola. Det gick bra! Lite rörigt ibland bara, när orkestern spelade för snabbt!
Det var däremot lite synd om Diana som ramlade då de presenterade henne!
Hon var så ledsen! Men det är inget att göra åt. Vi kommer nog göra många misstag framöver.
Har jag berättat att jag agerade som koreograf? Nej, kanske inte. De som var nominerade till homecoming kung och drottning ville göra en dans, Thriller närmare sagt, under pep ralliet för vår skola idag. När de höll på att träna i onsdags, tränade vi cheerleaders samtidigt. Det hela slutade med att de såg att jag kunde Triller dansen (någorlunda iallafall) och de ville då att jag skulle lära dem den. De var nybörjare, så det såg lite roligt ut. De hade iallafall kul! Under pep ralliet var jag tvungen att stå lite gömd, räkna in dem och dansa med dem.
I fredags kväll vad det match! Jag hade jättekul medan vi cheerade och vår skola vann igen! Med 42 poäng mot 7!

Igår(lördag) åkte vi till Brainerd för att köpa det vi behövde till dansen.
Jag köpte ett par skor och armband och Kerrie köpte en hel outfit.
Vi åkte tillbaka till mitt hus för att göra oss färdiga. Vi hade nästan ingenting hemma. Vi alla behövde hårspray och tiden var knapp. Vi hann inte med allt vi ville.
Pedro kom hem till mig och sedan hämtade vi upp Neck (Thailändare)
Kl 8.10 var vi framme vid lokalen. Där mötte vi alla våra kompisar (utbyteselever) och senare såg jag alla mina amerikanska kompisar också!
Vi dansade heela kvällen! Tack och lov!
Det var ingen stel dans och ingen som bjöd upp. Vilket var tur, för det är lite för obekvämt för mig.
10.50 åkte vi därifrån.

Jag har inga egna bilder från den här helgen, men håll utkik efter bilder på Facebook och sedan kanske jag lägger upp några av dem här.

 

Nu är kl 12 här och jag måste göra läxor!

Massor av matte! Snacka om att jag kommer faila på nästa prov.
Jag måste plugga en text till litteraturen och lite biologi till nästa prov.
Måste läsa ut en bok! Och till sist ska jag försöka plugga mina repliker till The fall play. Jag har knappt läst igenom dem!


 


No way

I can Not believe it!

Jag satte på TV'n 7.55 (19.55) för att se på So you think you can dance.
Guess what!?
Det började kl 7! Inte 8! What the heck!!
När jag äntligen kollade upp när de börjar!
Så börjar det inte den tiden!

Jag är arg! Nu har jag missat 3 timmar av SYTYCD!
Nu har jag missat massor av auditions. De som är så roliga.

Jaja! Jag får börja kolla nästa onsdag. Jag har väl inte missat så mycket, som jag inte kan ta igen under deras Las Vegas vecka. (Ni som har sett programmet vet vad jag pratar om.)



I mitt rum

Okej. Vi bestämde oss för att inte sova över hos Julia. Eller, jag tror inte vi kunde det heller för hon hade något ärende att göra och vi har massor av läxor.

Diana följde med mig hem efter cheerleadingträningen idag, för vi behövde komma ifatt de andra i biologiklassen. Vi har missat 2 biologiklasser (p.g.a. foto igår och pep rallie idag). Vi fick det gjort, åt pannkakor till middag och sedan åkte hon hem.

Just nu ska jag sätta mig framför TV'n och göra läxor och kolla på So you think you can dance!
Kan ni fatta att jag har missat de två första avsnitten!?
Jag har försökt kolla varje onsdag och torsdag, men tydligen så har jag satt på TV'n för sent. Det börjar kl 8, inte kl 9!
Nu har jag koll på det iallafall. Varje onsdag kl 8.
Det är iallafall tills de tagit ut säsongens top 20.
Då är det varje onsdag och torsdag, tror jag.

Gotta Go!



Veckans schema

Idag (tisdag) var det picture day. Jag var så förvirrad! Jag trodde jag skulle ta foto, men vi seniors behöver inte. Istället kan man lämna in ett eget foto som kommer vara i the yearbook. När ska det fotot vara inne då? Jag måste ta det fotot på något sätt. Diana och jag får komma på något. Jag vill göra någonting riktigt fint!
Sedan skulle tydligen alla seniors ta ett foto tillsammans, men när var det då !? Diana och jag gick till lunch, men jag såg inga seniors där. Nä, då var alla på fotbollsplanen. Vi skyndade oss dit. Vi var de sista på plats, men vi kom med på fotot iallafall! 
Snart ska jag äta middag, göra läxor, packa och sedan sova.

Imorgon (onsdag) ska jag gå till skolan (det är spirit week så vi måste ha en sporttröja på oss - Jag har en Vikings jersey). Kl 11 slutar jag för då ska vi cheerleaders träffas och kl 12.30 är det pep rallie för sacret heart skolan. Jag tror inte vi har skola efter det... Måste kolla det.
Sedan efter skolan är det cheerleadingträning och efter Det ska vi sova över hos Julia (därför måste jag packa).

På torsdag ska jag gå till skolan igen, men jag slutar kl 11 då med, tror jag !? Då är det pep rallie för Staples Motleys lågstadium.
Efter skolan ska jag följa med hem till Diana och Kerrie. Där ska vi göra vår biologiläxa och måla våra naglar i skolans färger och stava C A R D S på varje hand.
Kl 6 (18.00) ska vi vara i skolan igen för ett rep med teatern.

På fredag är det skola igen, men jag undrar hur mycket !? Vi tänker gå till skolan i våra chearleading uniformer! Det är ju spirit week
Vi ska göra massor av grejer med cheerleadingen den här dagen. Det ska bli kul!
På kvällen är det match och vi måste cheera!
Efter matchen ska vi troligtvis inte ha någon sleepover. Iallafall inte hos Diana, för vi kan inte vara där. Vi får se hur det löser sig.

På lördagkväll är det homecomingdansen och jag måste köpa skor innan dess! Jag kan inte gå dit i ballerinaskor! Jag måste köpa några riktigt snygga klackskor, så min klänning inte ser så vardaglig ut (jag tänker ha på mig min lila och rosa Odd Molly klänning - homecoming är inte uppklätt). Hjälp, det finns bara tid till shopping idag på förmiddagen.

På söndag har jag förhoppningvis tid till att träna repliker och läsa ut min bok så att jag kan börja på nästa! Jag måste få ihop mina bokpoäng (till engelskan och litteraturen) innan det är för sent!





Hey, Go Cardinals

Den här veckan kommer att bestå av pep rallies, homecomingmatch, homecomingdans och (förhoppningsvis) cheerleading sleepover.

Jag är så glad och lycklig!
Kan inte säga varför exakt, men jag vill att ni ska veta det iallafall.

Framtiden ser positiv ut. Jag tror jag kommer ha kul här borta!

Nu tillbaka till det normala!
Som jag kanske har nämt förut, så gick jag på audition till skolans Fall Play. Det är en komedi med många korta scener. Den handlar om ett flygbolag (Go Bananas airlines). Jag ska vara med och vill ni veta vad jag ska spela!?

En anställd i kontrolltornet OCH maskoten! Maskoten är en gorilla! I den rollen ska jag vara utklädd som en gorilla, låta som en gorilla och hoppa runt som en gorilla. Sedan ska jag sno någons handväska och springa runt och ut bland publiken! Haha, I love it!
Min andra karaktär vet jag inte så mycket om.. Jag har rätt många repliker under en och samma scen. Får ta och läsa igenom manuset!

Nu till de så kallade pep rallies.
Vi (cheerleaders) ska på onsdag till Sacret heart lågstadium. Där ska vi peppa publiken med en dans och små dans/ramsor.
På torsdag ska vi till Staples Motley lågstadium och göra detsamma. Vi missar skola för det här! Vi slutar kl 11!
Sedan på fredag ska vi göra det i min skola! För high schooleleverna. Vi ska även göra en liten dans med alla dem som är nominerade till homecoming king och queen. På kvällen sen ska vi cheera på matchen och efter det har Vi förhoppningsvis en sleepover.

P.S. Jag tror en av de omogna killarna (som jag måste ha nämnt) i min ekonomiklass, gillar mig.
Det är vad Emily säger, och sedan är det saker han gör och säger som jag inte riktigt förstår... Jag kan inte riktigt lista ut det. Jag får ta och reda ut det här.





Första matchen

Den här helgen har lite ändrade planer, men låt mig berätta om cheerleading och min första match först!

Igår hade vi cheerleadingträning ute på fotbollsplanen, samtidigt som fotbollslaget tränade.
Tydligen så kollade de in oss helatiden, för det här hände i skolan idag.
Först på min ekonomilektion säger en kille(en fotbollsspelare) till mig hey du är en cheerleader right? Du är typ den bästa cheerledern, du är grym, you rock o.s.v

Sedan under litteraturlektionen säger en kompis till mig (Dana) hey jag hörde att du är den bästa cheerleadern. Jag undrar vaart hon hörde det och hon säger att några killar pratade om mig på förmiddagen. De säger att den blonda är riktigt bra o.s.v.

Så tydligen pratade fotbollskillarna om mig och alla säger att jag äger och what ever.
Jag tyckte det var så kul!

Idag cheerade vi på våran första match och jag tycker det gick braa!
Tyvärr var det typ bara jag som startade de flesta ramsor. Ingen annan tog initiativet... ?
Men nu är vi redo för Homecoming nästa vecka! Då ska vi göra dansen också. Sedan är det massa pep rallies? Vad nu det är är jag inte riktigt hundra på.
Efter matchen pratade jag med en kille i min biologiklass (en fotbollspelare). Han sade att han kollade in när vi cheerade och han tycker jag och vi gjorde det bra och sade massa komplimanger. Han är så rolig. Diana tycker han är jätte söt ^^
Sedan ville han vet hur man säger you are very beautiful på svenska.
Vi vann matchen iallafall! 46 - 7 ! Haha :D

Jag tror det kommer läggas upp bilder från ikväll på Facebook.

Nu till de ändrade planerna den här helgen!
Tydligen så får inte vi ISE studenter komma över till Claras hus för hon är med NASAL (en annan organisation) och representanten för den organisationer är en idiot.
Linda varnade mig, att något sådant här kan hända.
Istället ska vi ISE studenter träffas hemma hos Diana och Kerrie imorgon och ha en bon fire, göra s'mores, dela med oss av lite internationella godsaker och sova över där.
Jag tycker det låter kul, men jag hade väldigt gärna velat åka till Clara!

Nästa vecka, efter homecomingmatchen på fredag, ska troligtvis vi cheerleaders ha en sleepover hos Diana och Kerrie! Vi ska spela Rock Band och Sing Star. Deeet ska också bli kul!

I'm sooo excited!



Busy weekend!

Den här helgen kommer ni inte höra mycket från mig!
Resten av den här veckan och nästa vecka är fullbokad!

Imorgon har jag skola, cheerleading träning och ett matteprov att plugga till.
På fredag har jag skola, efter skolan ska vi gå till cafét, kl 6 går vi tillbaka mot skolan och kl 7 börjar fotbollsmatchen som jag ska cheera på.
Under lördagen måste jag hitta 10 olika blad och pressa dem i böcker (till biologin), sedan tror jag att vi ska till Cardinals affären och köpa SMHS-saker (kläder och annat), vi måste få tag på ett tält till Kerrie, Diana och mig för kl 6 ska vi(typ 12 utbytesstudenter + Jana) till Claras hem och campa, grilla och umgås.
På söndag ska vi försöka ta oss in till Brainerd eller St Cloud (någon måste skjussa oss). Jag vill och behöver köpa en Minnesota Vikings tröja, skor till homecomingdansen och eventuellt lite andra saker. Diana och Julia måste shoppa dem med!

Så ni ser, min helg är rätt så fullbokad.
Inte tala om nästa vecka!
Men det ska bli så kul!
Galen som jag är ska jag vara med i The Fall Play och spela lite teater också.

Mer att göra!

Nu måste jag hitta en symbol som betyder något för mig och komma på vad jag kan säga om den symbolen, på engelskalektionen imorgon. Jag måste även plugga till mitt ekonomiprov imorgon, men det är lätt! Vi har fått alla frågor och svaren så jag måste bara plugga på det.



Homework

You know what! Idag är första dagen då jag tagit hem läxor!
Innan har jag gjort de få läxorna jag haft under min håltimma.

Mitt schema ser ut så här:
1st Engelska
2nd Styrketräning
3rd HÅLTIMMA
Lunch
4th Biologi
5th Ekonomi
6th Algebra
7th Litteratur

Fram tills nu har jag bara haft läxor i ekonomi och matte.
Idag hade jag så mycket matte att göra under min håltimma att jag inte hann med allt. Nu har jag dessutom ännu mer att göra tills imorgon.
Jag har tagit hem matteboken, ekonomiboken (för vi har ett litet quiz imorgon - det har vi varje dag) och mitt litteratur block (vi har ett litet förhör där också).




Varför har jag ekonomi?? Jag skulle ha valt sociologi.
Well, vi får se vad jag väljer för klasser nästa termin. Jag måste gå till kontoret och fixa det schemat snart!

Oh oh! BTW. Det var kul på cheerleadingträningen idag! Det är mycket som gör en cheerleader. Vi måste hoppa, kicka, kicka och hålla upp benet (det är min starkaste grej), kunna Massor av ramsor med rörelser, klappa och bara cheera till musik, skolsången med rörelser till, en liten dans/rams grej för småbarnen, och sedan måste vi kunna en koreografi vi fått. Jag är den enda som sätter den dansen. Vår coach tappar bort sig många gånger och kan inte hålla uppe tempot. Jag var den som fick testa och se vilken räkning andra omgången kommer och se om det passar in i musiken. Jag satte det och alla är så imponerade. Haha, det är en kort dans (i jämförelse med vad jag är van med) Den går rätt snabbt, så jag antar att det är därför många tappar bort sig. Det gäller bara att ha kroppskontrollen. Jag som har dansat i 9 år har inga problem med det. Jag vet att det tar träning innan man kan sätta saker och ting i början! Jag ser fram emot fredag nu. Vi är 6 st som kommer cheera. Vi får se om det blir några fler, men jag är inte så säker på det. Jag måste bara träna alla ramsor varje dag! Jag, Diana och Ashley ska träna tillsammans.
Ashley kom också på idén om att ha en cheerleader fest för alla cheerleaders! Vi kan vara hos Diana, spela sing star och rock band och ha kul ihop. Jag och Diana ser fram emot deeet.



Mitt "projekt"

I måndags beställde jag massor av små swarovski stenar från blingityourself.com
Jag tänkte, att nu ska jag äntligen bedazzle min mobil. Jag visste att om jag tröttnar på dem, gör det inget. Jag kommer inte använda telefonen om 9 månader iallafall.
Det är lite tråkigt också. För jag älskar hur telefonen ser ut ^^

Jag har spenderat 63 dollar och ca 7 timmar på dessa stenar och här är resultatet!


I love it!

Ljus rosa, rosa och lite silver!
Kan ni tänka er att jag limmat på ca 1300 små stenar för hand.
Det har jag iallafall.



Update!

Jag vet att jag inte har skrivit något på ett par dagar, men jag har inte haft så mycket tid. 
Men här kommer det!

Torsdag:
Ännu en skoldag. Inte helt annorlunda från dagen innan.
Vi lånade böcker, först på engelskan sedan på litteraturen, men jag använder samma till båda. Vi kom fram till att jag måste läsa 25 poäng per kvartal (istället för 15) för att jag tar två engelska klasser. Det är luuugnt. Böckerna jag vill och tänker läsa är mellan 12 och 28 poäng värda. Det kommer inte bli mer än 4 böcker på hela terminen! 
Sedan efter skolan kan jag inte komma på vad jag gjorde. Joo, på kvällen efter middagen satt jag i 4 timmar med en sak! Ni få se resultatet imorgon!

Fredag:
Sista skoldagen på veckan. Inte mycket annorlunda från någon annan dag den här heller.
Vi tänkte gå iväg och äta på Burger King, jag, Diana och Pedro, men det regnade för hårt. Så vi åt i skolan igen. Jag försår inte vad alla klagar på. Är det bara en grej folk har fått för sig, att ALL skolmat är äcklig? Jag har aldrig varit särskilt kräsen eller emot skolmat. Det är jag inte nu heller, så jag äter gladeligen mig mätt i skolan. Det är ju gratis också!
Efter skolan hade Diana och jag cheerleadingträning. Kerrie och Pedro kollade på för att vi skulle gå till cafét efteråt. Gud vad de skrattade när vi tog fram pompomsen! I allafall, coachen berättade efter träningen att jag och Diana och någon till hade kommit med i gruppen. Ni förstår, alla kan vara med på träningarna, men det är bara vissa utvalda som är duktiga nog att gå ut och cheera på matcher. Diana blev jätte glad! Fast jag visste att vi två skulle komma med. Haha. Jag tror att vi är 5-6 personer som får gå ut och cheera.
Efter träningen gick vi iallafall till The stomping ground - cafét. Jag ääälskar det stället nu! De två som jobbar där efter skolan är huuur trevliga och snälla som helst. Philip och Celest heter de och jag känner dem från skolan. Sedan har de världens bästa chai latte där! Snacka om att jag blev glad.
Sedan kl 18.30 hämtade Linda upp mig för att jag och Ashley ville åka till Alans (mexikanarens) fotbollsmatch. Den här gången skulle han faktiskt spela! Det var kul att se på cheerleadarna också.
När vi kom hem satt jag en timma till med projektet ni ska få se imorgon, hehe.

Pedro, Diana och Kerrie på The stomping ground

Lördag:
Vaknade halv 8. Någon gång innan 8 kom Avandrey in i mitt rum. Men jag såg honom inte först. Jag såg att dörren öppnades, men han är så liten så jag såg inte honom. Sedan kollade jag ner och han säger heey. Jag gick upp och ut med honom igen. Efter det var jag vaken. Jag duschade och gjorde mig klar, för kl 9.40 skulle vi åka till ett orienteringsmöte med några andra utbyteselever och deras föräldrar i området. Vi var där till kl 13 ungefär. Vi packade in allt i bilen (all mat som serverats) körde hem det till Dawm och sedan åkte vi alla iväg till St Clouds shoppingcentrum och shoppade. Jag köpte ett bar mjukisbyxor och 3 t-shirtar från Victoria's secret och massa nödvändiga saker på Target.
Ytterligare en dag då jag bara åt frukost hemma, resten ute.
Väl hemma igen, kl 22 ungefär, började jag på med mitt projekt igen. 

Ashley och jag (och Kerries hand) utanför köpcentrumet.


Projektet som jag hållt på med är inte helt klart, så nu efter frukosten ska jag göra klart det.
Ni får se resultatet imorgon som sagt!

Jag ska också säga att Dan, Lindas man har brutit foten! Det sjuka är att den har varit bruten länge! Han har haltat runt här och varit hos 2 läkare, men iiingen av läkarna tog några rötgen bilder. Vi borde stämma de jä**arna! Istället för att vara borta från jobbet i kanske 6 veckor, måste han nu vara borta i 8 veckor p.g.a. skadorna. Eller så måste han kanske vara borta i 11 veckor om han måste operera någon annan skada i hans tå.


 


Första skoldagen!

Tänker lite snabbt berätta om första skoldagen, för det finns inte så mycket intressant att säga.

Jag fick skjuss till skolan idag igen. Väl framme väntade jag på att någon av mina kompisar skulle komma. Den söta killen från Brasilien var först och när han kom med skolbussen såg jag att det är samma som jag ska ta. Så det blir kul! Vi kommer åka till skolan varje dag tillsammans, och hem rätt så ofta också.

Lektionerna börjar och de är sååå korta... 45 min går jätte fort. Jag är ju van med tråkiga lektioner som är minst 65 minuter långa.
Först English, helt ok.
Sedan Strenght training och det kommer bli härligt. En cool grupp som bara är i gymmet eller så gör man det man vill.
Efter det var det en kort och onödig Homeroom i typ en kvart.
Sedan Art basic, men det märkte jag var för nybörjare och jag var äldst där. Så den klassen slutade jag. Istället för att välja någon annan onödig klass har jag håltimme där (vi får en håltimme, vi seniors). Håltimme precis innan lunch! Jag kan gå och äta vart jag vill då, eller så kan jag göra mina läxor i biblioteket! Sweet. Behöver kanske inte ta hem något då! Förutom alla böcker vi måste läsa!
Sedan var det lunch, såklart. Det fanns peanut butter macka, frukt, lite grönsaker, pizza och mjölk. Jag tycker det är helt ok, än så länge. Jag menar, jag är inte kräsen av mig.
Efter lunch hade jag biologi (med Diana!) sälvklart kom jag för sent, men vem bryr sig! Jag kunde då inte sitta bredvid Diana så jag satte mig bredvid en jättesnäll och jätte fet kille.
Sedan ekonomi, med en vild grupp. Den är full av omogna killar som larvar sig. Men jag träffade en jättesnäll tjej Emelie som jag satt bredvid.
Sedan beginning college algebra. Jag tror den klassen passar mig. Lagom svår matte. Vi fick ett litet test för att se våra kunskaper och jag hade proooblem med den. Läraren kommer nog att skratta åt några svar. Hehe. Vad förväntar han sig efter sommaren. Då är allt som bortblåst. Nu måste jag bara köpa en miniräknare! Skulle haft med mig min hemifrån!
Tillslut hade jag Litteratur med samma engelska lärare igen. Vi kommer läsa grekisk mytologi, Shakespeares? Julius Ceasar och To kill a mockingbird (har jämt velat läsa den). Det ena negativa är att jag har både engelska och litteratur och man måste läsa massor av böcker i båda. Minst 3 böcker per termin (eller var det per kvartal? isf är det 6 per termin) i båda ämnena. Så 6 eller ?12? böcker per termin och dessa måste man ta ett litet 10 frågors test på för att se om man läst dem och hur väl man förstod dem. Allt detta räknas i betyget.

Nu (kl 3:15pm) var skolan slut, men då hade jag Cheerleadingträning (kl 3:30pm)!
Den var helt ok. Ingen jobbig träning eller så. Jag satte dansen jättefort. Killen från Dairy Queen kom dit med Ashley (han är Ashleys kusin och han var cheerleader förut, och en väldigt bra en har jag hört. Han hoppar som en galning!) Han var där och skämtade och larvade sig.
Någon gång mellan 4 och 5pm var träningen över.

Så det var skolan det!
Rätt så ok för en första dag.



Any comments...

Ni suger på att kommentera, måste jag säga!
NOBODY CARES :'(

Alla dessa läsare, alla dessa inlägg och inga kommentarer??

Wazzup with THAT!?




Första "skol"dagen

Som sagt. Idag fick jag gå upp tidigt för att duscha och göra mig klar för skolan.
7.45 åkte vi dit (idag skjussade Linda, imorgon tar jag skolbussen). Där mötte jag Diana och Kerrie. Det var möte i aulan, sedan träffades man i små grupper (jag med massa tbyteselever, inte Diana och Kerrie dock) Sedan fick man gå runt själv eller i grupp och kolla in skolan och träffa lärarna.
11.35 var det lunch. Tills dess hade Diana och jag träffat en jätte söt brasilians kille. Urgullig verkligen! Han åt lunch med oss och var med oss resten av tiden.
Klockan 1.30 var jag tvungen att gå till min grupp igen. Då gick man runt och fick lite info om efterskol-programmen.
Jag går redan på cheerleading, men speech och the student body saken såg intressant ut också! Speech börjar i december så det är bra! Studen body saken är 1 gång i veckan och de ordnar insamlingar och roliga saker för skolan och ansvarar också för homecoming och prom! We'll see!

Alla utbyteselever jag träffade var verkligen jätte snälla!
Hoppas bara att amerikanarna är likadana.
Idag var det bara 9or, nya elever och utbyteselever på skolan. Imorgon när skolan börjar för alla hoppas jag på att träffa massa söta pöjkar som är seniors, eller juniors.

Ooh! BTW, att öppna skåpet i skolan kan vara kneeepigt. J**la skåp



Ohh, jag ska berätta lite snabbt om en kille vi mötte på vägen hem från Motley just.

Dan, Brianna och jag åkte till Motley för att hämta upp Linda. På vägen hem körde vi förbi Dairy Queen. Där jobbar tydligen någon slags släkting till Linda (alla är släkt!) Han är 91:a tror jag och afroamerikan. Jättesöt och jätterolig!
Jag satt i baksätet och när vi kom fram till luckan presenterade Linda mig This is Erica, she's a senior. Jag kollade fram och han bra - Hiiii! med ett jättestort leende. Sedan hör jag hur han frågar Linda vart jag är från, Linda svarar. Han säger She's cute. Då säger jag I can hear you you know! Efter det fortsätter han med att fråga om jag är ledig i helgen och om jag vill göra nåt. Alla vi bara skrattar, men han säger No why are you laughing, I'm serious. Sen frågar han igen Wanna do something this weekend? Jag säger Suuure! Han bha Yes! Sedan hör jag hur han säger till Linda att hon måste få mig att ringa honom. Sedan kör vi iväg.
Vi bara skrattar, men jag har inget emot att träffa han. Hah! Vi skulle nog ha kul ihop. Han är en riktigt lustigkurre. Får se om han är all talk and no action däremot!



Mitt hem

Jag har visat er mitt rum och jag tänkte att jag borde visa er huset också.

Jag vill inte låta ytlig eller kräsen, men av alla utbytesstudender här i området fick jag nog det minsta huset!
Jag trivs och människorna här är jättetrevliga och så, men jag kan inte förstå hur de kan leva så här dag ut och dag in i flera år.
Det är saker överralt, det luktar (speciellt av hundarna) och inte tala om maten.
Ja menar, jag är gammal nog att fixa min egen mat och vi äter ute mycket så där jag kan välja vad jag vill ha. Men här i huset finns det bara massa billig skräpmat som Linda ger till sina dagbarn. Jag menar, jag tror att de skulle ha råd med annan mat om de bara ville ha sån mat. De är nog inte van med vad vi skulle kanlla "vanlig" mat.
I det här huset har jag hittils ätit:
2 portioner av olika flingor
Kyckling med pasta och grönsaker (en vanlig rätt!)
1 yougurtburk
2 bananer
1 kycklingburgare
2 portioner Mac and chees
1 portion keso med russin (keson var äcklig :S)
Godis

Så inte så mycket. Resten av målen har vi ätit hos någon annan eller ute! Då har det blivit pizza, McD, Wendy's och liknande.
Jag är glad att jag kommer ha träning varje dag (med strenght training och cheerleading). Får se om jag kommer jogga eller nåt på helgerna!
Jag har bara varit här en vecka, så snart lär jag mig hur allt fungerar och jag kan fixa egen mat eller få Linda att köpa lite andra saker som jag vill ha.




Linda är jämt i telefon! Den skvallertanten altså!


Ashleys rum, första till vänster. Mitt rum andra, Linda och Dans är rakt fram.

Förutom det så trivs jag bra! Jag känner ingen hemlängtan, för vad ska jag hem och göra. Jag har ingen skola eller så! Jag kommer jättebra överrens med Ashley och Ellesse. Jag har blivit jättebra kompis med Diana och Kerrie. Alla är typ släkt och de vuxna är hur roliga som helst! Min lokala representat är typ roligast!
Jag har kollat in cheerleadingen och tränarna är hur trevliga som helst! Jag tror jag kommer att vara en av de bästa i gruppen, för det är bara 3 hittils som ens är redo att gå ut och "cheera". Jag ser fram emot träningen på onsdag!
Skolan börjar imorgon och jag är förväntansfull. Nu kommer jag ha mera saker att göra, träffa andra i min ålder och få fler kompisar (förhoppningsvis). I can't wait!



Mitt rum

Jag har inte visat er mitt rum än va?
Det är inte mycket att se, men jag har äntligen fått upp väskorna från golvet och fått in kläderna i garderoben (var utan garderobplats ett tag, sedan hittade jag inga galgar o.s.v.).

Efter lite mera tid här i landet kommer väl rummet vara bombaderat av mina saker! Jag har inte fått in det lilla bordet för datan än! Ja ja, allt kommer väl på plats snart.
Jag har inte ens tvättat en tvätt av mina kläder (jag ska tvätta dem själv, well.. i maskin såklart!) Det måste jag göra snart... Jag ska göra det imorgon! Linda måste visa mig hur jag använder maskinen först.

Nu måste jag duscha och göra mig fräsh(jag och Ashley sov över hos Kerrie och Diana inatt) sedan ska vi ta en liten trip till Walmart. Vi gör inte så mycket shopping här, men till Walmart har jag redan varit 2 gånger! Jag undrar bara när eller vart man kan åka för att shoppa kläder...jag behöver lite saker. Nu ska jag iallafall främst leta efter en skolväska!


Som ni kan se - Kläder i garderoben!


Min utsikt från rummet, hehe



Sjukling

Som jag nämnde i förra inlägget så är jag sjuk.
Febern har gått ner med jag har fortfarande lite ont i huvudet och mycket ont i halsen!
Därför tog Linda med mig till akuten igår.
Inte visste jag att man kunde ha så kul där!
Om man räknar bort nålen i armen i över 3 timmar.

De tog massa blod, gav mig 2 påsar dropp, tog röntgen(magnetröntgen tror jag) på min hals och efter massa prover, tittande i halsen och kännade så kom det fram till att jag har "deep tissue infection" På högra sidan av min hals så kändes det som att jag hade en sten. Det gör iallafall jätte ont. Jag kan knappt svälja.
Först trodde läkaren att jag hade streptokocker. Jag hade inte kollat i min hals innan, men nu såg jag att jag har små vita fläckar i halsen. Men testet på streptokocker var negativ. Konstigt!

Jag fick iallafall antibiotika på sjukhuset och tabletter med mig hem.
Så jag hoppas jag blir bättre riktigt snart!
Idag ska vi ta en trip till skolan och vara med på en cheerleadingträning och ikväll har Alan(utbytesstudent från Mexiko) sin första fotbollsmatch(amerikansk fotboll). Jag vill jättegärna följa med. Jag kan ta det lugnt!



Minnesota state fair

Igår åkte tjocka släkten (23 st som inte ens är i närheten av alla!) till Minnesota state fair.
Kl 05.50 gick jag upp för att det skulle ta 2,5 timmar att åka dit, plus att vi stannade och åt.

Jag hade iallafall jätte kul! Dani (min lokala representant), hennes man, 2 utbyteselever (Diana och Kerri), Ashley och Ellesse åkte i samma bil som mig och vi hade skit kul! Tror vi var den roligaste gruppen.

Väl framme delade vi upp oss. Jag, Diana, Kerri, Ashley, Ellesse, Haylie och 2 utbyteselever till (Roy och Alan). Gick tillsammans. Vi gjorde narr av folks galna outfits, åkte några attraktioner och gick spökhuset. Fy fan! Alla skrek som galningar. Tillochmed killarna var rädda, det var kul! Men jag hotad ett par monster med min vattenflaska! I'm gonna smack you with this sa jag. De blev lite snopna tror jag. Hehe.
Det tråkiga med resan var att jag blev riktigt sjuk efter ett tag. Feber! Ush och fy och blä. Nu är klockan 17 här och jag har legat i sängen heela dagen. Mitt huvud gör så fruktansvärt ont.
Hoppas jag blir lite bättre imorgon så jag kan följa med till skolan och kolla mig runt och åtminstånde kolla på, på en av cheerleadingträningarna.


Kerri från Taiwan och Diana från Colombia - Jättetrevliga!


Hela ungdomsgruppen igår



Framme i Staples

Igår som sagt, kom jag fram. Igår hann jag inte med så mycket. Jag fick se huset, jag fick mitt rum, fast garderoben var inte urrensad så många av mina kläder är fortfarande i väskorna. Jag lade mycket i byrån dock. Mitt rum är litet, men har en bekväm säng, en hylla, en tv, en byrå och en garderob. Jag ska nog få in ett litet bord också till min dator och läxor typ.

Idag när jag vaknade, strax innan kl 9 visste jag inte vad jag skulle göra... jag var kissnödig men var tvungen att gå igenom Linda och Dans sovrum, där Dan låg och sov (han jobbar natt!) Tillslut smög jag in där iallafall ,som de sa att jag skulle göra ifall att. Men nu kan jag iallafall använda den andra toaletten bredvid vardagsrummet som de gör om. Hoppas jag kan duscha där imorgon också!
Klockan 5 på morgonen typ, kom Lindas dagbarn så när jag vakna var de i full gång! Plus att Brianna sov här. Så 5 småbarn (6 år, 5 år, 4 år, 2 år och 16 månader) sprang runt. När jag kom upp åt jag frukost först, men de var där och var jätte söta! Senare lekte jag med dem i flera timmar. De har mycket energi. Men de är hur söta som helst!! Albrie, Brianna, Arissa, Avaya och Avan. Jag tror det var så de hette.
När de kom hem sade deras mamma att de pratade om mig helatiden. Det var kul!


Brianna (Lindas barnbarn) Albire och Arissa (2 av Lindas dagbarn)
Har fler bilder av dem alla på Facebook.


När de åkte hem åkte jag och Linda till min skola. Jag fixade mitt schema till första terminen och fick mitt skåp.
Jag går i skolan från 8.25am till 3.15pm tror jag! Jag har 7 korta lektioner varje dag. På måndagar och onsdagar har jag Homeroom också. Mellan alla lektioner har jag bara 4 minuters "rast". Lunchen är 30 minuter, så mycket annat än plugg i skolan blir det inte!
1. English 12
2. Strenght training
3. Art
4. Biology
5. Economics 1
6. Beginning college algebra
7. Literature 11
Jag var tvunget att ta en engelska kurs (jag tog två, Eng. och Lit.), en natur klass (jag tog Biology), en samhällsklass (jag tog Economics) och en matte kurs (jag tog beg. collage algebra) De tror dock att matten är för lätt för mig, men det tror jag väl inte! Nästa var collage algebra! What the heck, jag är inget mattegeni... Collage!
Jag kan iallafall testa i ett par dagar och se om jag behöver ändra något efter det!
Jag är en senior! Och jag kommer få ett Diplom när jag går ut. Det är nog därför jag måste läsa vissa saker.

Linda är trevlig och Dan också! Deras 2 hundar luktar och skäller ibland.. men en av dem (Skruffy) vill kela och bli kliad ibland. De har även en fågel så piper! Jag hörde den när jag vaknade. Men jag vänjer mig nog!

Imorgon kommer barnen klockan 1 på dagen, så innan det ska jag och Linda och köpa en mobil tror jag. Jag tror nog inte att jag ska sata på någon mobil som jag ska använda hemma i Sverige sen. Jag ska nog bara välja någon bra som har ett billigt erbjudande. Det känns inte läglit att köpa någon dyr. Vi kommer bara gå till den lokala Radio Shack och fixa en! Jag tänker iallafall hitta en lite mer modern. Men här bryr de sig inte! Hehe... 
Nu ska vi iväg för jag behöver köpa tandkräm!



Resan till Staples

Jag gick upp i söndas kl 03.45 för att hinna ducha innan vi skulle åka till flygplatsen kl 5.
Min norska rumskompis sov fortfarande för att hon skulle åka senare. Jag fick därför smyga så gått jag kunde och snabbt sätta på lampan för att se att jag hade med mig allt.
04.40 gick jag ner till lobbyn och mötte upp några andra i gruppen (alla åkte inte samtidigt) Däremot fick vi vänta länge där nere för att shuttle bussen var tvungen att ta flygtyper först.. Vi tog den 3 bussen som kom förbi hotellet.. 05.20 tror jag vi kom iväg.

Sedan vid flygplatsen tog vi the skytrain till terminalerna (jag och 2 till skulle till A alla andra till C) Väl där mötte en annan ledare upp oss och vi checkade in.

Som tuur var så skulle mina väskor åka hela vägen till Brainerd, även fast jag skulle ta 3 flyg med 2 olika flygbolag. Hade det inte gjort det hade jag fått problem. Nu var resan nästan tråkigt lätt. Jag fick mina 2 första boarding kort. Därför var det bara att gå på, gå av, kolla vilken gate nästa flyg gick från, vänta, gå på, gå av, kolla vilken gate nästa flyg gick från, gå dit och skaffa sista boarding kortet, vänta, gå på, gå av och sen var jag framme! Haha. Det var iallafall lätt att hitta!
Flygen jag tog blev bara mindre och mindre. Det första Newark - Charlotte hade 3 säten på varje sida. Det andra Charlotte - Minneapolis hade 2 på varje sida och det sista Minneapolis - Brainerd hade 1 på ena sidan och 2 på andra. Det flygplanet skakade som tusan! Fick en ryggmassage, men rumpan domnade bort! Det enda man kunde höra var bara motorn. Man kunde känna varje luftgrop och alla konstiga ljud motorn gjorde var skrämmande. Jag satt som på nålar ibland. En riktigt roller coaster. Det var kul iallafall!


Jag sitter och väntar på planet i Minneapolis

När jag var framme mötte Linda, Lindas barnbarn Ellesse och Brianna, Lindas dotter och hennes 2 utbyteselever upp mig. De var alla trevligt, speciellt utbyteseleverna... Vi kommer nog ha kul ihop. Vi alla åkte och åt och efter det åkte vi(alla utom Ellesse) till Wallmart. Hehe...

Jag kom fram och blev lite chockad. Huset var mycket mindre än jag trott. Det är dessotom ett "movable home" Typ trailor. Men det är stort nog. Vardagsrum och kök sitter ihop, det finns ett master bedrom med tillhörande toalett, sedan finns det 2 sovrum till där Ashley och jag sover och ett badrum (som de gör om) Så igår när jag kom fick jag använda toan i Lindas sovrum och dörren går knappt att stänga. Det är dessutom saker ööverralt. Mitt rum har typ minst saker. Kanske inte just nu när mina väskor ligger öppna på golvet!



RSS 2.0