Shoemania

Det är något fel på mig.

Jag kan inte släppa alla dessa svinsnygga skor!
Vilket jag måste!
För det första är de dyyra och för det andra så kan jag inte ha med mig så många skor till USA. Om jag köper massa skor, blir jag ändå tvungen att lämna dem hemma i ett år :O

Fast jag kan ju använda dem innan jag åker! och..
Köper jag något par, kommer det vara ett par tidlösa som jag kan ha i flera åår.


Alla skor i den här bilden, vill jag ha!
Speciellt ankelbootsen längs till vänster!!!
Vill ha!

Nu ska jag gå och träna på gymmet.
Undra om skor är det jag kommer att tänka på, igen?

Appropå träning.
Jag köpte ett gymkort för en vecka sedan, så att jag kan träna på loven och all annan tid jag har över. För jag tycker inte att mina 7 timmar dans i veckan räcker. =P
Fast alla de timmarna är ihoptryckta på 3 dagar, och DET är inte tillräckligt.

Jag måste ju komma i form till sommaren och till mina dansshower och tills jag åker till USA!
När jag är där borta kommer jag säkert gå upp i vikt (för det gör alla av någon anledning).
Bäst jag är smal från början då!



Typiskt

Just My Luck!

Det är ingenting som ska göras på flera månader, när det gäller min resa. Det är bara en massa väntan som gäller.
Men sen när man äntligen ska göra någonting, som att gå på ett obligatoriskt informationsmöte, som jag verkligen vill gå på också.
Ja då är det samtidigt som mina dansshower i maj!

Jag går ju i den bästa dansgruppen och har minst 3 nummer i varje show (10 shower) och gruppen är inte så stor, så det kommer se konstigt ut när en är borta!

Fan!

Men jag måste gå på informationsmötet.,
antingen den 9 maj eller den 10 maj.
Jag får kolla vilka tider showerna är och tajma in så jag kanske bara missar en!


Typiskt!



Can't get them out of my head

Enda sedan jag började leta upp Louboutin skor igår, har jag inte kunnat sluta tänka på dem.

Idag när jag var på pilates, var skor typ det enda jag tänkte på.
Intruktören sade helatiden att vi skulle andas och bara tänka på nuet, alla andra tankar skulle vi låta försvinna.
Good luck Chuck!

Det är bland annat dessa skor som jag inte kan släppa:

Det sista paret är med för att jag kan inte bestämma mig om vilka som är snyggast...
Läder eller mocka pumps? (se förra inlägget)

Idag var jag även inne på asos.com och blev käär i de här skorna

Men jag vågar inte köpa dem, p.g.a. att jag inte vet vilken storlek jag ska ha.

Vet någon om storlekarna är "små" eller "stora".
Jag har storlek 40-41 och vet inte vilken av storlekarna jag ska beställa.



Visste ni...

att Christian Louboutin har rea.

Japp, på hans hemsida finns det tydligen en rea.

Jag hamnade där igår.
Vilket kanske inte var så smart.

Mitt eget par Christian Louboutin skor är någonting som jag drömmer om!

Kolla in dessa


I am in love!

Ett par skitsnygga svarta pumps i mocka.
Användbara och apsnygga.

Även fast det är rea, gör det inte dem billiga
ca 2900:- för det här paret.
Men ett par Louboutin skor går annars inte under 4000:-

Jag är ärlig när jag säger att jag faktiskt funderar på att köpa ett par.
(Så länge det finns någon affär där jag kan testa storlekarna först.)



Wohoo! en väska!

Idag köpte jag en reseväska!
Kollade först in den på Åhlens city.
Sedan när jag var på NK bestämde jag mig för att köpa den!


Äntligen hittade jag en reseväska som var lätt, extremt stor, och hållbar!
Samsonites väskor brukar vara de bästa.
Den är 85x57x37 cm, 
rymmer 130 liter och
väger 5,5 kg.

Den är lite tråkig, men det är smällar man får ta.
Inte tänkte jag betala dubbelt så mkt för en väska som kanske var lite snyggare men därmed även tyngre.
2779:- var ändå ett bra pris!


Jag kommer att provpacka den ett par gånger för att se hur mkt den egentligen rymmer.
Ungefär 14 kg kan jag fylla den med (om maxgränsen är 20 kg för hela väskan).

Jag köpte också en rund och rosa namnbricka i läder, som jag tänker fästa på väskan.
Lite rosa är ett måste!



Stipendiepapprena

Jag har fyllt i allt som ska fyllas i.

Det fattas nu bara lite bilagor som ska bifogas.
Vissa kan jag inte få förrens nästa vecka.
Bl.a. studieintyg,
underskrift och stämpel från min rektor,
personbevis från skatteverket
och så behöver jag kontakta två personer angående referenser.

Jag skrev precis klart ansökningsbrevet till Explorius också (min utbytesorganisation).
Jag behöver däremot er totala ärlighet.
Säg mig vad som är bra och vad som är olämpligt i ett stipendieansökningsbrev.
Vad låter mindre positivt eller låter någon fras eller mening konstigt?
Jag är tvungen att ge en bra bild av mig själv och berätta om min familj, mina intressen och varför jag vill åka iväg som utbytesstudent och hur det kommer att gynna mig.

Stipendieansökan


Jag heter Erica Pellfolk, är 17 år och otroligt förväntansfull inför mitt år i USA. Det har varit en av mina största drömmar i över tre år att åka på ett High School Year och äntligen är jag på väg! Min familj och mina vänner har stöttat mig hela vägen och de är imponerade över mitt mod och min beslutsamhet att förverkliga min dröm. Några av dem är till och med avundsjuka att jag vågar ta steget, som de tycker är för stort.

     Det är ett stort steg, men jag kan inte tänka mig någonting annat just nu. Jag längtar tills jag ska åka iväg men jag ser inte fram emot den dagen då jag inser att det snart är över och jag är tvungen att lämna mina nya vänner och det samhället som jag lärt känna.

     Jag vill åka till USA för att få nya vänner, lära mig om en annan kultur och ett annat samhälle. Detta är min chans att leva ett annat liv än det jag lever här hemma. Tanken gör mig helt exalterad. Jag vill leva som en amerikan och prata flytande engelska. Jag vill inte se tillbaka på mitt liv och ångra att jag aldrig tog steget. Jag vill verkligen det här och jag tror att de erfarenheter som jag kommer att ta med mig från det här, är ovärderliga.


Under hela min uppväxt har jag strävat efter att vara bäst, inte minst i skolan och inom idrotten. Jag simmade under många år och var länge den bästa i klubben. Jag har nu slutat med simningen och satsar mer på dansen. Mina ambitioner och min glädje till dansen har gjort att jag nu går i dansskolans bästa grupp. Dans är någonting som får mig att må bra och glömma allt annat för en stund. När jag dansar är det bara dans som gäller. Jag glömmer bort eventuell stress som jag upplever i skolan eller någon annan stans. När jag kommer till dansskolan och träffar mina vänner där, känner jag mig glad och trygg. Dansskolan är som ett andra hem, och inte bara för att jag har 6 dansträningar i veckan. Stämningen och gemenskapen där är otrolig.


I skolan har jag också alltid legat på topp. Jag strävar jämt efter de högsta betygen. Vilket jag kan känna mig lite stressad över ibland. Det beror nog på att jag håller väldigt många bollar i luften. Jag är nästan aldrig ledig, men det gör att jag värdesätter de tillfällen då jag är ledig, ännu mer.

     Nu när jag går på gymnasiet är kraven högre och mina krav på mig själv har också höjts. Jag började i höstas på World Wide Information programmet, i hopp om att den var rätt så internationell. Hittills har den inte varit det, men jag har tagit saken i egna händer. Jag åker ju iväg till USA!

    

Jag gick ut nian med 320 poäng, men det var inte det som gjorde mig som gladast på avslutningsdagen. Det som verkligen berörde mig var ett litet kort som jag fick från skolsköterskan och kuratorn. De var ledarna i vår kamratstödjargrupp på skolan.

     Jag var en väldigt engagerad kamratstödjare och tyckte väldigt mycket om Friends organisationen. Jag älskar deras koncept och jag tycker att alla borde gå en så kallad friendsutbildning. På gymnasiet där jag går finns det inga kamratstödjare i klasserna, vilket jag vill få ändring på. Jag vill kunna sprida positiv energi på min nya skola också, och upplysa folk om hur man förbättrar stämningen och lär sig lite mer om empati. Mina tre år som kamratstödjare i högstadiet har lärt mig mycket om hur man kan uppfattas, hur kränkningar kan förebyggas och hur andra mår. Kuratorn och skolsköterskan skrev på kortet: "Erica, du är en av de elever som betytt otroligt mycket för stämningen på hela skolan. Din inbjudande utstrålning, din charm och ditt goda hjärta gör att det finns många som mår bra nära dig. Det är dina fina betyg till trots din största tillgång." Jag har sparat det kortet, för att de orden gläder mig, varje gång jag läser dem.

     När jag vid ett senare tillfälle hälsade på dem på skolan, blev de överlyckliga över att se mig. Jag har nog aldrig fått en lika stor kram som jag fick då. Skolsköterska berättade att hon saknat min positiva energi och lättsamma öppenhet och att hon behövde någon som mig på skolan igen.


I åttan praktiserade jag på ett bageri/restaurang. Efter den praktiken fick jag ett jobb där. De tyckte att jag var ansvarsfull och tog egna initiativ vilket var perfekt för det jobbet. Jag har nu jobbat där i två år och jag jobbar på helger och på sommarlovet. Jag trivs med mina arbetskamrater och jag gillar att ta hand om kunderna och hjälpa dem så mycket som möjligt. Det är mycket roligare att lämna ett intryck på gästerna och vara trevlig, än att vara bitter och ohjälpsam.


Mina ambitioner är det som kommer att ta mig långt här i livet. Det är i alla fall vad många andra tycker. Jag vet däremot inte vad jag vill göra. Jag är rädd att min ambitiösa egenskap kommer att försvinna och bli meningslös om jag inte använder den till någonting produktivt. Jag hoppas på att mitt år i USA kommer att upplysa mig om vad jag vill göra, i alla fall ge mig en idé. Om inte, ger det mig i alla fall mer tid att fundera ut vad jag vill syssla med i framtiden.


Jag bor i Vallentuna, norr om Stockholm tillsammans med min familj och jag har bott på samma ställe i hela mitt liv. Min familj består nu av min mamma Ann Sofie, mina storebröder Simon och Marcus och mig. Jag älskade min barndom och jag stod mina familjemedlemmar väldigt nära. Det tog dock inte lång tid innan vi började glida isär.

     För ett par år sedan ändrades allt. Min pappa blev sjuk och våra liv förändrades. Han var sjuk i nästan 3 år tills han en morgon i april förra året, dog. Såklart blev jag knäckt, men i och med att han varit sjuk så länge var jag lite förberedd på det. Under de åren som han var sjuk och efter hans bortgång växte familjens relationer och vi hittade tillbaka till varandra igen.

     Det tråkiga är att pappa alltid var på min sida, ända sedan då jag först bestämde mig för att åka iväg på ett High School Year. Hade han haft chansen att åka iväg när han var ung, hade han gjort det. Han sade att det är någonting som kommer att gynna mitt liv och få mig att växa som människa. Han var otroligt positiv till mitt beslut och han var redo skicka iväg mig och finansiera allt.

     Jag förlorade min pappa som var mitt största fan och vår huvudinkomstkälla, men jag är fortfarande lika beslutsam om att åka iväg, om inte mer. Jag måste följa pappas motto. "Man ångrar mer det man inte gjorde, än det man har gjort".


Varma hälsningar

Erica Pellfolk

Ge mig lite feedback.
Hjälp mig! NU Tack! :)




Stipendieansökan

Just nu sitter jag och fyller i ansökningsblanketter.

Det är lite spännande, men också förvirrande.
Hoppas man skriver rätt saker!

Det är bara en A4:a som jag ska fylla i och jag skriver ingenting om mig själv.
Sedan vill de att man bifogar personbevis, betyg och andra intyg och bilagor.
Vadå för intyg?
Undra vad de går på. Kollar de bara på betygen då eller?

I sånna fall är lungt för mig.
De betygen jag söker stipendium med är utgångsbetyget från 9:an = alla mvg.

Jag skickar in till två organisationer som har flera olika stiftelser att söka ifrån, men man behöver bara skicka in en ansökan. Skönt för mig!

Imorgon ska jag också skriva ett brev om mig själv, till Explorius - organisationen som jag åker iväg med.
De delar ut 3 st 5000:- stipendium och jag tänker ansöka efter ett av dem!



Pyssel

Det var ett tag sedan jag skrev något.
Det beror på att det är inte så mycket som händer, i USA väg iallafall.

Tidigare i veckan satte jag igång med att lägga pärlplattor, för att göra coola örhängen!

Här har ni resultatet:



I like them!
(lugn, jag vet att test-tv örhängena är okorrekta, men det blev spegelvända när jag strök dem.)


Jag ska leta efter mer pärlor så att jag kan göra små cupcakes också!



Reseväsk fiasko

Det bleeev ingen väska :(

Efter många om och men, var beslutet för svårt.
Dessutom är det inte så kul att göra ett beslut när mamma står vi sidan av och är stressad och kommer med "men tänk om" kommentarer. Jag som är redan obeslutsam som det är, får ingen hjälp av det!
Det var även mycket att tänka på när det gällde kvalitet, vikt och pris.
Det ska vara bra kvalitet eftersom den kommer slängas runt på ett par flyg.
Den ska framför allt vara lätt! Kom ihåg att jag är borta i nästan ett år. Jag har mängder med kläder, jeans och skor som jag vill ha med och allt får bara väga 20 kg.
Den ska helst också vara billig, eftersom vi redan har massor med väskor och så kanske jag inte alltid har nytta av en så stor väska.

Jag kan trösta mig med att väskorna som jag såg plus många andra, kommer ju att finns kvar.

Jag kan vänta nån vecka eller två.

Inte dör jag för det.



Reseväska!

Efter skolan idag gick jag till täby centrum för att kolla på reseväskor.
Det var meningen att mamma skulle komma, men jag väntade i 2 timmar på henne och hon var inte klar på jobbet då än.

Inte hänga läpp för det.
Jag hittade en stor, hård, rosa och relativt lätt väska på Lundbergs!
Det finns tydligen bara en affär med reseväskor.

Den väskan lade jag undan så att mamma, eller mamma OCH jag, kan åka in dit senare och köpa den.
Jag följer troligtvis med, för att kolla in den lilla cabinväskan som matchade den stora.
Däremot är jag inte säker på om jag vill ha den lilla. Den är lite opraktiskt, den ser ut som en leksak och så var den dyr i jämförelse till den stora!
Men tillslut kommer jag väl hem med den ändå.

Jag kände ett stor behov av att köpa en väska IDAG.
Det är i och för sig ca 6 månader innan jag ska åka, men det känns bra att ha det gjort.
Det ger mig även mycket tid till att provpacka ett antar gånger för att se hur mycket som rymmer och hur mycket det väger.
Planering är allt!

Nu är mamma hemma och vi ska åka iväg och köpa min väska nu!



UTMANING

Jag har blivit utmanad av Lisa

Regler:

• Gå in i mappen mina bilder.

• Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.

• Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.

· Utmana sex andra personer och länka till dem.




Bilden är tagen av mig, när jag försökte fixa foton till min ansökan för mitt utbytesår.
(Tro'et eller ej!)
Detta är delar av min kääära familj.
Jag älskar er så mycket!

Jag UTMANAR:
saos
Oscar
Michelle
Elin & Hanna
Ida
linneasskafferi


Jämför passen

Mitt gamla pass

Mitt nya pass

Lite skillnad må jag säga.
Jag är en liten plutt på det gamla,
fast det bara är 4 år gammalt.

Gillar inte alls polisens fotomaskin!
Den tar ett foto på dig, rakt upp och ner.
Man blir blek och tråkig och man får knappt röra på munnen.
Resultatet kan inte bli bra!

Eller ni kanske har fått ett bra foton i en av deras apparater?



Nytt pass!

Som jag lovade, så skulle jag lägga upp en bild på mitt nya pass.

Jag fick passet idag. OCH...
bilden är inte alls lika hemsk som jag förväntade mig.
Jag har inga "dear in headlights" ögon!

Däremot så hinner jag inte ta bild på det nu, lägga upp, fixa till och ladda upp här.

imorgon kommer det!

No worries!




Stipendium

Det slog mig härom dan, att jag borde tänka på att söka stipendium om jag vill få lite bidrag till den dyra avgiften.

För någon vecka sedan skickade jag in en ansökan på stipendier.se där man fyller i informationen om VAD för slags stipendium man är ute efter.

Jag sökte de som var för barn och ungdomar i allmänheten, för studier och för familj med ensamstående mamma.
Den sidan tar ingen avgift för Det. Skickar man in ansökan får man senare däremot en faktura där det står hur många stipendium som finns möjliga för dig. Vill man ha informationen om alla dem måste man betala 250:-. Vill man inte ha den informationen, utan man letar upp allt själv - gratis, så är det bara att strunta i fakturan.

Jag ska iallfall betala de 250:-

Jag hoppas det är några bra stipendium på listan.
Det ska tydligen finnas 27st som passar mig.

Sedan kan man tydligen få hjälp på biblioteket. De ska tydligen ha bra böcker och någon speciell funktion på datorerna. Jag kanske söker mig dit om jag behöver mer infomation.



RSS 2.0